Data encryptie

Data encryptie biedt versleuteling voor schijven, partities en bijvoorbeeld usb-sticks in Windows. Daarmee krijgen gebruikers met Truecrypt een krachtig pmiddel in handen om gegevens goed te beschermen.

Zodat door bijvoorbeeld het verlies van externe opslagmedia uw gegevens niet op straat komen te liggen. Wie een reden nodig heeft om serieus te kijken naar het beter beschermen van zijn eigen gegevens, hoeft niet lang naar voorbeelden te zoeken. De naaktfoto’s van Manon Thomas, verloren usb-sticks of de computer van Joost Tonino met gevoelige justitiebestanden en kinderporno – en dat is nog maar het topje van de ijsberg. De waarde van de verloren hardware is slechts een fractie van de schade die verloren gegevens kunnen veroorzaken. Wie veel reist, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat steeds meer landen aan de grens de data op een notebook of usb-stick kopiëren. Ook Nederland hield onlangs een dergelijke proef.

Het goed beschermen van uw data is dan ook noodzaak. Eigenlijk is er geen reden om dat niet te doen, want de encryptie hoeft niet ingewikkeld te zijn en de programmatuur is soms gratis. Dat bewijst TrueCrypt. Met deze applicatie versleutelt u gedeeltes van een harde schijf of zelfs een hele partitie. Inmiddels is TrueCrypt volgens de makers al zo’n vijf miljoen keer gedownload via de officiële site, waarbij zij erop wijzen dat ook andere mensen de programmatuur volgens het opensource-principe distribueren.

Bestanden beveiligen versleutelen

Gratis Windows 10 upgrade

Upgrade nu naar Windows 10 en betaal alleen upgrade kosten. Lees meer ->

Ondersteuning Windows XP

De ondersteuning voor Windows XP wordt beeindigd op 8 april 2014 Lees meer ->

Reclamebord hoofdveld

MGpc heeft een reclamebord geplaatst op de sportvelden van Dalfsen.
Lees meer ->

Sponsor "Corner voetbaltoernooi"

MGpc ontwerpt poster voor het Corner voetbaltoernooi.
Lees meer ->

Sallandstart.nl

MGpc heeft een nieuwe regionale startpagina gelanceerd. Zie onderstaande link voor meer info.
Lees meer ->